Un breu fulgor. Imatges de la revolució social a Barcelona

L’antropòleg, investigador i documentalista Andrés Antebi ens introdueix en la “barricada gràfica”, creada per l’Oficina d’Informació i Propaganda de la CNT-FAI a Barcelona, durant els primers mesos de la guerra civil espanyola.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

Cicle de conferències al Kbr. Centre de Fotografia

L’antropòleg, investigador i documentalista Andrés Antebi ens introdueix en la “barricada gràfica”, creada per l’Oficina d’Informació i Propaganda de la CNT-FAI a Barcelona, durant els primers mesos de la guerra civil espanyola, que va convocar a cambres de tota mena: des d’entusiastes militants vingudes d’altres països europeus, com Kati Horna o Margaret Michaelis, fins canviats de nom fotoperiodistes locals, paradoxalment molt allunyats de l’ideal llibertari, com Antoni Campañà o Carlos Pérez de RozasMasdeu.

«La fotografia parla de revolucions» és un cicle de conferències i taules rodones que busca analitzar la relació entre la fotografia i el fenomen revolucionari, coordinat i ideat per Laura Terréper al Centre de fotografia KBr Fundació MAPFRE. El cicle va comptar també amb la participació de Mathilde Larrère; Nicolas Liucci-*Goutnikov; Robert Pledge; Leigh Raiford; Paul F. Goldsmith; Pepe Baeza; Cristina Vives; Pilar Aymerich, Judith Prat i Isabel Segura; Susan Meiselas; Samuel Aranda i Anna Surinyach.