Barris muntanya

Un recorregut / exposició fotogràfica de gran format sobre la memòria popular a Sant Genís dels Agudells i la Teixonera pensat per conèixer i reconèixer parts del nostre passat sòcio-urbanístic, tot xino-xano, passejant entre els dos barris.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

En total s’hi despleguen dotze punts de memòria que evoquen les grans transformacions que aquests barris han viscut al llarg del segle XX, passant de zones rurals a zones densament urbanitzades al peu de Collserola. S’hi ressenyen lluites, celebracions i espais emblemàtics. Les imatges, editades també en un diari/mapa rememoren indrets que avui ja no existeixen o bé han estat del tot ressignificats, i els posen en contrast, a peu de carrer, amb l’actual paisatge arquitectònic.

Aquesta iniciativa forma part de Memòria Popular Col·laborativa, un dispositiu de reconstrucció de la memòria dels barris coordinat per l’Observatori de la Vida Quotidiana i articulat braç a braç amb el veïnat. Un projecte – procés d’àmbit comunitari basat en la recerca col·laborativa, la difusió en múltiples formats i la reivindicació de la història local pròpia, les vivències personals i la documentació familiar com a part important de la història de la ciutat de Barcelona.

Exposició

Creació de 13 espais expositius situats en llocs emblemàtics del barri

Diari

Creació d’una publicació en format diari

Espai web

L’MVTV és un arxiu obert, construït entre moltes mans –veïnat, institucions entitats del barri, arxius municipals- que va creixent al llarg del temps, alimentant i alimentant-se d’iniciatives diverses promogudes pel veïnat i/o les administracions públiques.

Fitxa tècnica

Curadoria
Observatori de la Vida Quotidiana

Concepte i coordinació
Andrés Antebi i Pablo González

Continguts
Veïns i veïnes de Trinitat Vella

Disseny gràfic
Roger Adam i Oriol Martí

Muntatge expositiu
Maud

Impressió diari
Roger Adam

Agraïments

Volem expressar el nostre agraiment a les persones i institucions següents:

Centre Cívic Casa Groga